Postin erikoisleimaukset loppuvat 31.5.2023

Index Foorumit Yleiset tilat Yleistä keskustelua Postin erikoisleimaukset loppuvat 31.5.2023

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #515
  Vesa57
  Hallitus+

   Posti lakkauttaa kaikki erikoisleimaukset koko maassa 1.6. alkaen Joulupukin pääpostin erikoisleimaa lukuun ottamatta.

   Posti tekee muutoksia kirjeiden ja korttien erikoisleimaukseen. Manuaalinen erikoisleimaus päättyy 31.5.2023. Jatkossa lähetykset leimataan normaalilla koneellisella postileimalla.

   Erikoisleimoista jatkuu ainoastaan Rovaniemellä sijaitsevan Joulupukin pääpostin erikoisleima.

   Erikoisleima on ollut yksittäistä paikkaa tai tapahtumaa varten suunniteltu virallinen postileima, ja sen on saanut jättämällä kirjeen tai kortin erikoisleimalaatikkoon. Erikoisleimalaatikoita on noin 20 kohteessa eri puolilla Suomea.

   Kirjelähetysten käsittely ja leimaaminen on muuttunut koneelliseksi. Erikoisleimasta luovutaan, sillä käsin tehtävä erikoisleimaaminen on hidastanut lähetyksiä eikä luvattua toimitusaikataulua ole aina voitu toteuttaa. Kirjelähetysten määrä on vähentynyt voimakkaasti ja siksi myös tarve erikoisleimoille on ollut vähäinen.

   Posti suosittelee erikoisleimaamisen sijaan sivuleimaa, jolla lähetyksiä voi leimata. Sivuleimalla ei kuitenkaan saa mitätöidä postimaksua eli se tulee leimata postimerkin viereen. Sivuleimalla leimatut lähetykset tulee toimittaa Postille normaalin postilähetyksen tavoin.

   Lähde: Suomen Postcrossing ry:n sähköposti 17.4.2023

  Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
  Scroll to Top